cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Farklı Bi̇r Bakış Açısı: 212 Photography İstanbul

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 212 Photography Istanbul kapsamında Female Gaze (Kadın Bakışı) adlı özel proje 19 Ekim- 7 Kasım tarihleri arasında Müze Gazhane’de gerçekleşiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başta fotoğraflarla ilgili kültürel platform oluşturmak için başlatılan daha sonra birçok insan tarafından ilgi gördükçe şehrin festivali haline gelen 212 Photography İstanbul, bu sene özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Medya dünyasında kadın fotoğrafçıların ve foto muhabirlerinin azınlıkta olmasına dikkat çeken bu proje sayesinde kadınların ön plana çıkmasıyla fotoğrafın değişen rolünü ele alan birtakım etkinlikler gerçekleşiyor. Sergi kapsamında gerçekleşen soru cevap etkinlikleri, söyleşiler ve fotoğraf atölyeleri ile fotoğraf dünyasındaki erkek egemen bakış açısını müzik, sanat ve spor başta olmak üzere farklı sektörler üzerinden ele alıyor.

Amerikan Büyükelçiliği sponsorluğunda gerçekleşen, kadınların medyadaki rolünün daha çok ön plana çıkmasını hedefleyen ve buna dikkat çekmek isteyen sergi, aynı zamanda fotoğrafçılık sektöründe daha eşitlikçi bir bakış açısından değerlendirerek farkındalık yaratmayı hedefliyor. Özellikle bundan sonraki dönemde medyada eşitsizlik kaynaklı boşlukların azaltılması hatta sıfıra inmesi için özel bir çaba sarf edilen bu etkinliği İstanbul’a yolu düşen herkese tavsiye ederiz.