cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Samhain: Cadılar Bayramının Çıkışı

Ateş etrafında korku hikayelerinin anlatıldığı, çocukların kapıları çalıp seker ve para aldığı, ülkemizde ise kostümlü partiler ile kutlanan cadılar bayramı geldi. Peki nedir bu cadılar bayramı?  

Cadılar bayramı sadece kostümler ve şekerlerden ibaret değil. Bayramın tarihi, 2.000 yıl öncesine kadar dayanıyor. Hristiyanlıktan da önce pagan Keltlerin kutladığı ve 1 Kasım dolaylarında düzenlenen Galcede “yaz bitişi” anlamına gelen Samhain festivalinin cadılar bayramının çıkış noktası olduğu düşünülüyor. Pagan inancına göre Samhain günü insanların ölülerle iletişime geçtiğine inanılıyor. Eski destanlara göre Samhain, kabilelerin hükümdarlarına haraç ödedikleri ve Kelt mitolojisinde yeraltı tanrılarının olağanüstü saraylarını ortaya çıkaracağına inanılan bir gündü.   


Cadılar bayramında kostümlü bir şekilde kapıların gezilmesinin ise şükran günü geleneğinden ve insanların kapıları gezip yemek istediği eski donemlerden esinlenerek ortaya çıktığı düşünülüyor. Bu kültür 1920´lerden sonra partilerle kutlanmaya başlanan bir eğlenceye dönüşüyor. Kutlamaların en renkli kısmi ise tabi ki kostümler. Korkutucu kostümler genellikle korku filmlerinden esinleniliyor. Öyle ki şu anda Netflix´te yayınlanan ve gündemde olan Dahmer dizisinin kostümünün belli yerlerde çok tercih edildiği hatta yasaklandığı söyleniyor. Bizler de sizin için kostümlere ilham olabilecek, cadılar bayramında izlemeniz için korku filmlerinden farklı birkaç filmi önereceğiz.  
  
1)THE LOVE WITCH:


  
2) EDWARD SCISSORHANDS:

 
  
3)MIDSOMAR:


  
3)THE ADDAM´S FAMILY:


  
Haftalık blog yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutma!