cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Alonso’nun 7 Yıldır Göremediği Dostuyla Kavuşması: Katar Losail GP

Geçtiğimiz hafta sonu Formula 1 yeni bir pistle bizlerleydi. Pilotlar şampiyonasında işlerin iyice kızıştığı, puan farkının azaldığı bir sezonda, son üç pistten biri olan ve ilk kez Formula 1’e ev sahipliği yapan Katar Losail pisti sürprizlerle dolu bir yarışa sahne oldu.
 

kişi, grup içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Losail pistini biraz tanımak gerekirse, Motosiklet yarışlarının gerçekleştirilmesi planlanan bir pist olan Losail 2004 yılında inşa edilmiş ve MotoGP için oldukça ilgi çeken bir pist olmayı başarmıştı. Tasarlanma amacı dolayısıyla hızlı virajlar içeren pistte Formula 1 araçları 57 tur boyunca yarıştı ve düzlük hızları yüksek olan takımlar rakiplerine üstünlük sağlayabildi.

Gelelim yarışın sürprizlerine; sıralama turlarının son saniyelerinde Piere Gasly’nin ön kanadı kırıldı ve lastiğinin patlamasına sebep olarak piste parçaların saçılmasına ve ardından sarı bayrak hatta çift sarı bayrağa sebep oldu. Valtteri Bottas, Max Verstappen ve Carlos Sainz’ın ise sarı bayrak uyarılarına rağmen yavaşlamadığı görüldü ve yapılan görüşmelerin ardından Verstappen’e 5 sıra, Bottas’a ise 3 sıra grid cezası verildi. Cezaların ardından gridde alışkın olmadığımız beş farklı takım, daha da önemlisi 3. sırada eski kurt Fernando Alonso bulunuyordu. Lewis Hamilton pole pozisyonundayken onu sırasıyla Piere Gasly, Fernando Alonso, Lando Norris ve Carlos Sainz takip etti.


metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Yarışa oldukça iyi bir startla başlayan Max Verstappen yedincilikten dördüncülüğe, ardından gerçekleştirdiği hızlı turlarla ikinciliğe kadar yükseldi ancak Hamilton, Hollandalı pilotla arasındaki farkı 10 saniyeye yaklaştırmıştı. 18. Turda önce Verstappen’in, ardından da Hamilton’un pite girmesiyle beraber 6.5 saniyenin altına düşen fark, ikilinin sonraki turlarda bir daha aynı sırayla pit stop yapmasından sonra 9 saniyeye kadar çıktı. Verstappen ve Red Bull’un çabalarına rağmen Hamilton’un hatasız sürüşü sayesinde İngiliz pilot yarışı birinci tamamladı ve aradaki farkı kapatamayacağını anlayan Red Bull, pilotlar şampiyonasında Verstappen’e yardımcı olacak puanlar getirmesi amacıyla en hızlı tur atmak için bir pit stop daha yaptı ve bu sayede Hamilton’un şampiyonadaki puan farkını ancak 6 puan indirebilmesini sağladı. Katar GP’si ardından pilotlar arasındaki puan farkı 14 puandan 8 puana indi.


metin, yol, açık hava, sahne içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Padok’un geri kalanında ise Alpine pilotları Fernando Alonso ve Esteban Ocon alışılmışın dışında bir performans sergilediler. 2014 Macaristan Grad Prix’de kazandığı podyumdan bu yana 7 yıldır podyuma çıkamayan Alonso için Katar Losail pisti şans getirdi ve eski kurt yarışı üçüncü tamamlayarak podyuma çıktı. Takım arkadaşı Esteban Ocon ise damalı bayrağı sanal güvenlik aracı ve pit stoplar nedeniyle Alonso’yu geçme fırsatını elde edemeyen Sergio Perez’in ardında 5. sıraya geçti.

Lando Norris, Valtteri Bottas, Nicolas Latifi ve George Russel ise yeni pistin kötü sürprizlerini tadan isimler oldu. Yarışçıların lastikleri pist koşullarında fazla dayanamadı ve patlayarak yarışçıların puan kaybetmesine sebep oldu.
pist, araba yarışı, motor, asfalt içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Formula 1 2021 sezonunun sonuna yaklaşırken şampiyona mücadelesi uzun süredir göremediğimiz kadar heyecanlı bir hal aldı ve her yarış daha heyecanlı olarak devam ediyor. Buz adam Kimi Raikonnen’in F1’deki son yarışlarına da tanık olduğumuz sezon, hibrit çağında uzun süredir gördüğümüz en keyifli sezonlardan biri olmaya aday. Bu keyifli sezon hakkında son gelişmelerden haberdar olmak için Radyo Bilkent’i sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden takip etmeyi unutma!