cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Zafere Giden Yol: Mo Salah

İngiltere Premier Ligi hız kesmeden devam ediyor. Son şampiyon Manchester City, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea ve yarışın olmazsa olmazı Liverpool. Geçen sezon sakatlıklarla boğuşan, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını son haftalarda elde eden sahil kentinde bu sezon keyifler yerinde. Saha içinde Virgil Van Dijk’ın dönüşünün bariz etkisi görünürken takım eski günlere dönüşün sinyallerini veriyor. Geçtiğimiz sezon Liverpool adına resmen hayal kırıklığıydı, yıllar sonra gelen şampiyonluğun ardından ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde varlık gösterememek Kırmızı Ankalarda geçmiş başarının tesadüf olduğunu ve sürdürülemez olduğunu düşündürmeye başlamıştı bile. Ta ki o adam sazı eline tekrar alana kadar…

Mısırlı yıldız futbolcu, son beş yılda kulüp ve milli takım seviyesinde çok başarılı işlere imza attı. Ülkesinin tam 28 yıl sonra Dünya Kupası’na katılmasında büyük pay sahibi olan Salah, Liverpool’un 30 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğunun da yıldızlarından biriydi. Performansıyla göz önünde olan Salah aynı zamanda saha dışında da çok sevilen bir figür haline geldi. İngiltere’de Salah’a hayran olup Müslüman olan insan sayısı oldukça fazla. Hatta Salah’ın ülkesi Mısır’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde binlerce insan adayların üstünü çizip oyunu Salah’tan yana kullandı. Instagram ’da 45 milyon takipçisi olan Salah’ın, eşi ve çocuklarıyla paylaştığı mütevazi pozları insanları ona hayran etmeye devam ediyor.

Yıllar süren Messi-Ronaldo rekabeti sonrasında hangi yıldızın bayrağı onlardan devralacağı merak konusuydu. Muhammed Salah son yıllarda yükselen formu ve başarılarıyla önce bu ikiliye rakip oldu, şimdi ise bayrağı onlardan devralmak üzere. Pek çok otoriteye göre “O”, şu anda kâinatın en iyisi. Dünyanın en iyi ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Ligi’ndeki golleri ve asistleriyle her geçen gün çıtayı biraz daha yükselten Salah için sıradaki hedef dünyanın en iyisi olup Ballon D’or Ödülü’nü kazanmak. Gelecek ne getirir bilinmez ama gidişat Salah’ın hayallerine ulaşacağını gösteriyor. Siz de Dünya ve Avrupa futbolunu yakından takip etmek istiyorsanız Tie Break her salı saat 19.00’da 96.6 frekansında ve radyobilkent.com’da sizlerle.