cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Durdurulamayan Kötü Gidişat: Manchester United

Lige iyi bir başlangıç yapan, benim de Premier Lig’le ilgili tahminlerimi belirttiğim yazımda şampiyonluk adayı gösterdiğim kırmızı şeytanlar; ligde oynadığı son dört maçta sadece bir puan toplayabildi ve fanlarını bir kere daha hayal kırıklığına uğrattı. 24 Ekim akşamı, ezeli rakibi Liverpool karşısında alınan 5-0’lık hezimet ise, işleri sadece daha utanç verici bir hale getirdi. Peki Manchester United’daki temel problem ne? Bugün, Manchester United’ın kötü gidişatına değineceğiz ve yüzyılın en önemli marka değerlerinden birine sahip olan bu camianın neden bu durumlara düştüğünü değerlendireceğiz.

 

1.Kadro Kalitesi Altında Ezilen Teknik Adam

2020-21 sezonunun bitişi itibariyle, Jadon Sancho, Raphael Varane ve Cristiano Ronaldo’yu kadrosuna katan kırmızı şeytanlar, sezon başlamadan önce şampiyonluğun kâğıt üzerinde favorileri arasında yer alıyordu. 2020-21 sezonu Cheslea’sini hatırlayanlar hatırlar: Sezonun başında takımın başında Frank Lampard vardı ve Chelsea’nin geçirdiği transfer dönemi bir hayli sansasyoneldi. Sezon başlangıcı itibari ile elinde eksiksiz, derin ve kalite değeri bir hayli üst seviyede bir kadro vardı Chelsea’nin elinde. Ancak Frank Lampard, bu kadroyu yönetmekte başarısız oldu. Oyuncu grubu üzerindeki otorite eksikliğinden ziyade, söz konusu derin ve kaliteli kadro Lampard’ın bir hayli kafasını karıştırmıştı.

Sezon başında, takımı üç yıldır çalıştıran ve camianın kötü gidişatına az da olsa dur diyebilen Solskjaer’in Lampard’la benzer sıkıntılar yaşayacağını söyleyen yorumcu sayısı epey fazlaydı. Ancak ben, Solskjaer uzun süredir takımın başında olmasından ötürü benzer problemleri yaşamayacağı kanaatindeydim. Ancak an itibari ile Solskjaer’in Lampard’dan bile daha kötü bir durumda bulunduğunu üzülerek söylemek zorundayım.

2.Soyunma Odasına Çeteleşen Kadro

İşte tam da buraya, Paul Pogba’nın bir fotoğrafını paylaşmak istiyorum: 5-0’lık Liverpool yenilgilisinde kırmızı kart gördüğü pozisyondan sonra verdiği görüntüyü… Pogba’nın sırıtarak sahayı terk ettiği bu hali aslında soyunma odasının ne durumda olduğunu bize çok iyi gösteriyor. United’ın kadrosunun içinde, ne kadar büyük bir camia için forma terlettiğini idrak edememiş, zekâ yaşı biyolojik yaşının bir hayli gerisinde olan (çocukça davranan) ve takımıyla kupalar kazanmaktan ziyade Instagram’daki takipçi sayısını önemseyen bir oyuncu grubu bulunuyor. Pogba’yı, Jesse Lingard’ı, Fred’i ve Martial’i bu grubun üyeleri arasında sayabiliriz. Takımdaki lider ruhlu oyuncuların bu grubu toparlayabileceğine dair umudum vardı ancak an itibariyle Cristiano bile soyunma odasındaki bu hiyerarşiye çözüm olamamış gibi duruyor.

Kırmızı şeytanların Liverpool önünde yaşadığı hezimetten daha kötü bir şey varsa, o da neredeyse bütün futbolseverlerin böyle bir hezimet yaşanacağından emin olmasıydı. Peki çözüm ne? Şahsi olarak United’ın yapması gereken ilk aksiyonun hocasını değiştirmek olduğunu düşünüyorum. Solskjaer’i her ne kadar çok sevsem de United’ın kendisinden daha iyi bir teknisyene, bundan da önemlisi söz konusu oyuncu grubu üzerinde otorite kurabilecek bir teknik adama ihtiyacı var. Zidane da Conte de bu isim olabilir. Neler olacağını hep beraber göreceğiz. Gelişmelerden yararlanmak için, Radyo Bilkent’in spor programı olan Tie Break’i takip etmeyi unutmayın.