cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Valtteri Bottas İçin Kefaret Günü: İstanbul Grand Prix 2021

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul semalarında bazı sesler yankılandı. Geçmişteki V12 motor çığlıkları kadar olmasa da ülkemizde duymayı özlediğimiz, geçen seneye ek olarak nihayet bu sene de duyduğumuz o V6 motor sesinden bahsediyorum. İstanbul Park taraflarından yankılanan ses, Formula 1 Türkiye Grand Prix’den geliyordu.
2020 yılında Covid 19 Pandemisinin etkisiyle iptal olan bazı Grand Prixler vardı. Türk organizatörler ve izleyicilerin tutkusu sayesinde Türkiye Grand Prix’i İstanbul Parkta küllerinden doğdu ve inanılmaz bir sevgiyle karşılandı.

Geçen sene pist genelinde yapılan yenileme çalışmaları ve yağmurun da etkisiyle takımlar için masraflı, izleyiciler için ise yer yer korkutucu, ama çoğunlukla heyecanlı ve keyifli bir yarış izlemiştik. Sıralama turlarında “pembe Mercedes” lakaplı Racing Point aracıyla Lance Stroll birinciliğe yerleşirken, Valtteri Bottas’ın bizlere Tokyo Drift’i hatırlatmıştı. Her saniyesi dolu dolu geçen, bir türlü ekran başından ayrılamadığımız yarışın sonucunda Sir Lewis Hamilton'ın 7. Şampiyonluğunu garantilemesine şahit olmuştuk.

Lewis Hamilton’un 7. şampiyonluğuna rağmen spikerin heyecanla “Sebastian Vettel is back on the podium” diye bağırması aslında yarışın ne kadar heyecanlı ve çekişmeli bir yarış olduğunu anlatıyordu.

Gelelim bu seneki yarışa... Bu sene İstanbul Grand Prix için inanılmaz bir talep vardı ve bunu istanbul Park’a giriş çıkışlardaki yoğunluk oldukça iyi gösterdi. Sıralama turlarının üçünde de birinciliği koruyan Hamilton 1.22.868'lik derecesiyle son sıralama turunda pist rekoru kırdı. Ancak Mercedes Hamilton’ın aracında güç ünitesi değişikliğine gittiği için Hamilton 10 sıra geriden başlama cezası aldı ve yarışa 11. Sırada başladı.

Geçen seneki yarıştan alınan dersler sonucunda iyileştirilen yol tutuşu Valtteri Bottas’a yaradı ve pistin temiz tarafında başlama imkanını da bulan Valtteri Bottas birinciliğini korudu. Ceza alan Hamilton ise 11. Sıradan yükselerek 5. sıraya geldi ve Sergio Perez ile olan düellosu yarışa damga vurdu. Hamilton ile müthiş bir şekilde mücadele eden ve yerini savunan Perez ise daha sonra Charles Leclerc’i de geçerek yarışı 3. tamamladı. Max Verstappen ise Bottas’ı zorlasa da ikinci oldu ve şampiyonada Hamilton’ın önüne geçebildi.

Yarışta Esteban Ocon ise hiç pit yapmadı ve 10. Olarak puan alabilen son isim oldu. Yarışa son sıradan başlayan Carlos Sainz Jr. ise Ferrari’nin 8 saniyelik pit stopuna rağmen 8. oldu ve günün sürücüsü seçildi.

Geçen seneki yarış kadar eğlenceli ve sürprizli bir yarış olmamasına rağmen İstanbul Grand Prix, bizler ve bu sezonki ilk galibiyetini alan Valtteri Bottas için oldukça keyifli bir yarış oldu! Bu ve bu tarz haber ve gelişmelerden haberdar olmak için Radyo Bilkent instagram hesabını takip etmeyi unutma!