cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

The Last Dance: Cristiano Ronaldo

Otoriteler tarafından tarihin en iyi teknik direktörü olarak kabul edilen Sir Alex Ferguson, Ağustos 2003"te Portekizli kenar oyuncusu Cristiano"yu memleketi Portekiz"den transfer ediyor ve yıllar sonra çocuklarımıza anlatacağımız bu hikayenin ilk adımını atıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristiano ilk geldiği yıllarda Beckham gibi bir süperstarın yerini doldurması amacıyla transfer edilse de ilk yıllarında bildiğimiz Cristiano değildi. Euro 2004"ü finalde kaybeden takımın önemli bir parçasıydı fakat oyunu hala olgunlaşmamıştı. Babasının hastalığı ve vefatı sonrası Sir Alex Ferguson"un destekleri ile karakteri daha da oturmuştu. Artık onun zamanı gelmişti. Devir Cristiano"nun devriydi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manchester United ile ligde ve Avrupa’da şampiyonluklar yaşayan Cris için veda vakti gelmişti. “Kral” artık Kral"ın Takımı"nda oynayacaktı. Temmuz 2009"da tam 94 Milyon Euro karşılığında o zamanın gelmiş geçmiş en yüksek transfer bedeliyle Real Madrid"e geldi. Tarihin en iyi takımlarından biri olan Guardiola Barcelona"sı karşısında ilk dönemlerde geride kalsalar da Messi-Ronaldo rekabeti dillerden düşmüyordu. Pek çok otorite Messi"nin ondan daha iyi olduğunu düşünüyordu fakat unuttukları bir şey vardı. Ronaldo karakter olarak mağlubiyeti kabullenecek biri değildi. Yıllarca süren bu yarışta önce Messi"yi yakaladı daha sonra da zaman zaman bu rekabette öne geçti. Meydan okumalardan hiçbir zaman kaçmadı ve kendini her zaman en iyi olarak tanımladı. Bu özgüvenin altını dolduracak fiziksel ve mental kapasite ile bizlere durdurulamaz ve sınırsız bir güç izletti. Üç yıl süren “Çizme” macerası ile bu performansı devam ettireceğini kanıtladı.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adeta meydan okumalar için yaşayan Ronaldo"nun efsanesi olduğu Manchester United ile hasret kaldıkları lig şampiyonluğuna ulaşıp ulaşamayacakları merak konusu. Bu konuda şunu diyebiliriz ki: Eğer kupa son maça kalırsa son sözü söyleyecek olan 37 yaşındaki süperstar olacaktır. Çünkü O, kazanmak söz konusuysa asla pes etmeyecek ve kazanma alışkanlığına sahip bir karakterdir.

Kral’ın “Ada” macerasını yakınen takip etmek istiyorsanız, her Salı saat 19.00-21.00 saatleri arasında 96.6 frekansında ve radyobilkent.com’da Tie-Break sizi bekliyor olacak.