cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

After Life´ın 3.Sezonu ve Bizi Bekleyenler...

Ricky Gervais, senaryosunun sahibi olduğu Netflix dizisi After Life’ın üçüncü ve son sezonu için senaryo çalışmalarına başladığını Twitter üzerinden duyurmuştu. Geçtiğimiz Nisan ayında Gervais, yine Twitter üzerinden, bu kez setten paylaştığı bir fotoğrafla çekimlerin başladığı haberiyle izleyenleri sevindirmişti. Gervais’in senaristliği dışında yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği dizi, ünlü komedyenin stand-up gösterilerinden aşina olduğumuz hiciv dolu mizah anlayışını yine kendisinin yarattığı karakterler ve dünya aracılığıyla izleyiciye aktarıyor. Dizi, her sezonun finali bittiğinde tadı damakta kalacak nitelikte bir kara komedi deneyimi bırakıyor. Peki, izleyiciler dizinin üçüncü ve son sezonundan neler beklemeli?

Diziyi takip etmeyenlere bahsetmemiz gerekirse: dizi, eşi Lisa’yı kaybeden Tony’nin bu kayıptan sonraki değişimini, bu değişimin çevresine ve hayatına olan etkilerini konu alıyor. Tony, Lisa’nın ölümünden sonra kendisi dahil hayatındaki kimseyi ve hayatın kendisini umursamaz hale geliyor. Gervais’i tanıdığımız kadarıyla en az Gervais kadar sivri dilli ve dobra olan Tony, bu açık sözlülüğüyle zaman zaman çevresindekilerin kalbini kırma noktasına gelebiliyor. Tony’nin hayatının normale dönebilme ihtimaliyle biten ilk sezonun finalinin ardından Tony, çevresindeki insanlara değer veren, onları önemseyen ve mutlu etmeye çalışan birisi haline geliyor. Bu değişimle beraber Tony’nin hayatının tam anlamıyla normale döndüğü söylenemez. Ancak yaşadığı kayıpla alakalı duygularını açıkça yaşamaya başlaması, bu kaybı normalleştirmesi olarak değerlendirilebilir. İkinci sezonun sonlarına doğru aldığı bir diğer kötü haberin etkisiyle Tony’nin hayatı ve dolayısıyla dizi, karanlık bir hal alıyor. Gervais’in iki sezon boyunca standardını hiç düşürmeden hissettirdiği eleştirel mizah anlayışının, ilk iki sezonda olduğu gibi seviyesini arttırarak güldürmeye devam edeceği aşikâr. Lisa’nın kaybını başlarda kabullenemeyen Tony’nin artık bu kaybı normalleştirdiğini düşünebiliriz. Bu kabullenme Tony’nin hayatının nispeten normale dönmesi ve hayata tutunmasını sağlayacak bir kabullenme olabilir. Şüphesiz ki hayat arkadaşını ve onunla beraber yaşama sevincini kaybeden Tony’nin hayatının tamamen normale dönmesi oldukça zor olacak gibi. Hikâyenin, Gervais tarafından canlandırılan ana karakter etrafında döndüğü bir gerçek. Ancak üçüncü sezonda Matt, Lenny ve Sandy gibi karakterlerin hikayesinin, dizinin ikinci sezonunda başlayan derinleşmesinin devam ettiğini görebilir ve onların hayatına daha detaylı tanıklık edebiliriz.

İlk iki sezonunda, yarattığı karakterlerle, Tony’nin çalıştığı gazetedeki samimi iş ortamıyla, Brandy’nin çok kritik havlamalarıyla ve tabi ki Tanburry’nin güzide halkıyla bizleri büyüleyen After Life’ın son sezonunu beklerken heyecanlanmak için oldukça fazla sebep var. Daha fazla sinema, televizyon ve kültür sanat içeriği için Radyo Bilkent’in benzersiz programı Spoiler’ı takip etmek için de…