cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

İngiltere Premier Lig´de Neler Olacak?

13/08/2021 tarihi itibari ile dünyanın en iyi futbol ligi olarak kabul edilen Premier Lig’de 2021-22 sezonu resmen açıldı ve sezonun ilk haftasını geride bıraktık. İngiltere Premier Lig’de kimlerin şampiyon olabileceği, hangi takımların lige renk katabileceği ve genel olarak bizi nasıl bir sezonun beklediğine bir bakalım.

Şampiyonluk favorileri ile başlayalım, Arsenal’in kadrosu ligin birçok takımından çok daha geride ve henüz deneyimsiz sayılabilecek bir teknik direktör tarafından çalıştırılıyorlar. Nitekim ligin başlangıç maçında takımın 50 yıl sonra Premier Lig’e çıkan Brentford’a karşı dahi etkisiz bir futbol oynadığını ve çok basit goller yediğini gördük. Bu nedenle Arsenal’in ilk 10 takım arasına girmekte dahi zorlanacak gibi gözüküyor.

Esas favorilere gelecek olursak, lig başlamadan önce şampiyonluk için iki takımı favori olarak söyleyebiliriz: Manchester City ve Chelsea… Öncelikle her iki takım da, ligin açık ara en formda iki teknik adamı tarafından çalıştırılıyorlar: Pep Guardiola ve Thomas Tuchel. Nitekim geçtiğimiz sezon oynattıkları futbol ile biri Premier Lig’i domine ederken, diğeri Şampiyonlar Ligi kupasını Londra’ya getirdi. City transfer döneminde 100 milyon pound gibi bir değer ile İngiltere’nin süper yıldızı Jack Grealish’i kadrosuna kattı. Bir diğer yıldız Harry Kane’nin ise yolda olduğu konuşulmakta. Chelsea ise benzer bir fiyata İtalya ligini tek başına silip süpüren Romelu Lukaku’yu aldı. Zaten diğer takımlara göre daha kaliteli kadrolara sahip olan bu iki takım, yaptıkları bu transferler ile aradaki farkı daha da açmış oldular. Sonuç olarak hem kadro kalitesi hem de teknik adam faktörü nedeniyle bu seneki yarışın Chelsea ve City arasında geçeceğini düşünüyordum.

İlk hafta maçları itibariyle bu iki favori arasına bir üçüncü takım daha eklendi: Manchester United… Aslında kırmızı şeytanlar kadro kalitesi olarak Chelsea ve Manchester City’den fazla geride değiller. Transfer döneminde Jadon Sancho ve Raphael Varane gibi yıldızları transfer eden United’ın bu sene çok daha heyecan verici bir kadrosu olduğu kuşkusuz. İki adet üst düzey oyun kurucu ve sağlam orta saha kurgusu ile Leeds United’i perişan eden kırmızı şeytanlar, bu güçlü oyunlarını sürdürmeleri durumunda City ve Chelsea’nin gerisinde kalmayacak, şampiyonluğun mutlak favorisi olacaktır.

Liverpool ise geçtiğimiz sezon beklentilerin bir hayli altında kaldı. Birçok yorumcuya göre Liverpool’daki temel sıkıntı oyuncu grubu ile teknik direktör Jurgen Klopp arasındaki bağların kopmuş olmasıydı.Yorumcularla aynı görüşte olmakla beraber, söz konusu sorunların devam ettiğini söylenebilir. İnsanların tıpkı Dortmund’da olduğu gibi Jurgen’in artık Liverpool’daki vadesinin dolduğu ve takımdan ayrılması gerektiği inancı oldukça yüksek. Her ne kadar Norwich City karşısında etkili bir lig başlangıcı yapsalar da ben bu sezonun da Liverpool için geçtiğimiz sezondan farklı olmayacağını öngörebiliriz.

Değinmek istediğim son nokta sürpriz yapabilecek, ligin kalitesini daha da yukarı taşıyacak takımlar. Bu takımlar sırasıyla Tottenham, Leicester City, West Ham United, Everton, Aston Villa ve Leeds United. Bu takımların, şampiyon olmaya yetmeyecek ancak şampiyonluk adayları ile oynadıkları maçlarla kimin şampiyon olabileceğini belirleyecek kadrolara sahip oldukları söylenebilir. Özellikle Tottenham’ın, City maçındaki organize kontra atak oyunu ile şampiyonluk adayları ile oynadıkları maçlarda onlara ciddi sıkıntılar çıkarabilir. Geçmiş senelerde olduğu gibi bu takımların ligi ilk on içerisinde bitireceklerini, Avrupa kupalarına gitmek için savaşacaklarını ve hem kendi aralarında hem de şampiyonluk favorilerine karşı keyifli maçlar sergileyeceklerini umuyoruz.

Her ne olursa olsun Premier Lig’in bu sezon da biz futbolseverlere eşsiz bir futbol deneyimi yaşatacağına ve her zamanki gibi heyecan dolu maçlar izleyeceğimize inancımız tam. Gelişmelerden yararlanmak adına Radyo Bilkent’in spor programı Tie Break’i takip edin ve Radyo Bilkent ile kalın!