cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Gölge ve Umut : 2020 Tokyo Olimpiyatları

Hepimizin bildiği 2021 Tokyo Olimpiyatları başladı. Olimpiyatlar, tarih boyunca pek çok kez olağanüstü olaylar yaşanırken gerçekleştirildi. Ancak hiçbir zaman dört yılda bir gelen bu spor şöleninin ertelenmesine sebep olacak kadar olağanüstü olaylar yaşanmamıştı. Ancak dünyanın lanetli yılı 2020, Tokyo’nun ev sahipliğindeki olimpiyatların bir yıl rötar yapmasına sebep oldu.

2020’de gelen erteleme kararının ardından, bu yıl olimpiyatların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ile ilgili büyük soru işaretleri vardı. Ancak Japon yetkililer, yılmayıp, vazgeçmeyip olimpiyatların Tokyo’nun elinden kayıp gitmesine engel oldular. Büyük bir cesaret örneği göstererek yurt dışından gelecek binlerce kişiyi Tokyo’da ağırlayabilmek için büyük bir özveri ile çalıştı Japonlar. Peki sonuç? Gelinen noktada, olimpiyatlar harika bir açılış gösterisiyle adeta tüm dünyaya pandemiyi unutturdu.

Maalesef ki bu sene seyirciler olimpiyat alanını dolduramayacak. Seyircisiz olmanın yanında, sıkı sıkıya uygulanan pandemi önlemeleri, spor festivalinin beklenenden biraz buruk geçmesine sebep olacak gibi gözüküyor. 

Peki ya umut? Pandeminin gölgesi umutları söndürebilir mi? 2021 Tokyo, Türkiye için gerçek bir umut ışığı. Türk sporunu dünyaya tanıtmak adına büyük önem taşıyor. Japonların verdiği bu olimpiyat savaşı, Türkiye için umut demek. Olimpiyat kotası almak düşünüldüğünden çok daha zor ve büyük bir olay. Türkiye adına yarışacak 108 sporcunun tamamı zorlu yollardan gelerek kafilenin bir parçası oldu. Olimpiyatların bir yıl ileri alınması en çok onları etkiledi şüphesiz. Aynı tempoyu koruyarak, aynı hırs ve azimle çalışarak bir yıl daha hazırlanmak en zoru. Bu kadar emeğin üstüne Türkiye onlardan çok şey bekliyor. Branşlarının en iyileri arasına girerek geldikleri Tokyo’da, her biri Türk sporu adına birer umut ışığı, madalya umudu. Hepsi birbirinden değerli pırıl pırıl sporcular. Uzun lafın kısası, pandemi olimpiyatların üstüne gölgesini düşürebilir ama umutlarımızı, beklentilerimizi yok edemez. Hadi Türkiye, Tokyo’da kazanılacak güzel zaferlere…

Açılış törenine ait bu harika videoyla sizleri başbaşa bırakırken söylemek isteriz ki, tüm Türkiye gibi Radyo Bilkent ailesi olarak arkanızdayız çocuklar. Siz Tokyo’da biz mikrofon başında, Tie-Break aracılığıyla sizinleyiz.