cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Hill House ve Sırları

Cadılar Bayramı gelmek üzereyken size bu ayın atmosferine uygun olduğunu düşündüğümüz korku ve gerilimin baskın olduğu bir dizi önermeye geldik! Ama The Haunting of Hill House sadece bir korku dizisi değil. Mükemmel kamera çekimleriyle beraber korku ve gerilimin ustalıkla kullanılıp karakterlerin hikayeleriyle iç içe geçirilmesi diziyi adeta bir başyapıt haline getiriyor.

2018 yılında çıkan Netflix yapımı dizi ,Shirley Jackson’ın romanından uyarlamadır. Yönetmenliğini Mike Flanagan’ın yaptığı dizi, bize kalırsa korku ve duygusal derinliği mükemmel bir dengeyle izleyicilere sunuyor.

Dizi Hill House malikanesinde yaşayan aile üyelerine ve içinde yaşayan hayaletlere odaklanıyor. Her karakterin kendine özgü travmaları, deneyimleri ve evle olan bağlantılarını geçmiş ile şimdiki zaman arasında gidip gelirken karakterlerle beraber siz de yaşıyorsunuz. Hill House’un çürüyüp bozulmuş yapısı ve gizemli koridorları izleyicileri içine çeken bir dünya yarattığını düşünüyoruz.Aynı zamanda hikayenin iki farklı zaman diliminde anlatılması,olaylar arasındaki akıcı geçişte korku unsurlarının arka plana etkileyici bir şekilde koyulması,izleyicileri ekrana daha da bağladığını düşünüyoruz.


Dizi korkuseverlerin kalp atışlarını hızlandıracak sahneler sunarken aynı zamanda karakter gelişimi ve duygusal derinlik açısından da tatmin edici bir deneyim sunuyor. Mekânın korku yaratmada kritik bir rol oynadığı bu dizide, korku ve insan psikolojisinin arasındaki ince çizgiyi ustalıkla işlediğini düşünüyoruz.

 

Eğer korku ve aynı zamanda derinlik arıyorsanız, The Haunting of Hill House, mutlaka izlemeniz gereken bir dizi.Dizi, geçmiş zaman diliminde ilerlerken Crain ailesinin kendi malikanelerinde yaşadığı paranormal olaylara tanıklık edeceksiniz. Yıllar sonra aile fertleri, geçmişlerine yüzleşmek ve yaşanan esrarengiz olayların ardındaki sırları çözmek için bir araya geldiklerinde, siz de onlarla birlikte bu serüvende yer alacaksınız.

Son bir uyarı: Diziyi gece yalnızken izlemekten kaçınabilirsiniz; Hill House'un hayaletleri uzun bir süre zihninizde dolaşabilir!

Bu tarz dizi ve filmlerden haberdar olmak için radyobilkent.com’u takip etmeyi unutmayın.