cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Hoş geldiniz! Her şey yolunda: The Good Place

Ne izleyeceklerini bulamayanlara müjde! Gözlerinizi ekrandan alamayacağınız bir dizi önerisi ile geldik: The Good Place. Dizi, Parks & Recreation, Brooklyn Nine-Nine, The Office sitcomlarında imzası bulunan Micheal Schur tarafından yaratılmış ve NBC'nin 2016-2017 sezonunda yayımlanmaya başlamış. Gelin, diziye birlikte göz atalım.

The Good Place, ölümden sonraki hayatta, bir yanlışlık sonucu gitmemesi gereken ahirete benzeyen İyi Yer'e yerleştirilmiş Eleanor'un fark edilmemek için iyi bir insan olmaya çabalamasını anlatıyor. Bu noktada dizinin içine bolca felsefe ve psikoloji giriyor. "İyi bir insan olmak ne demek?’' sorusunun cevabını arayan Eleanor, cevaba ulaşabilmek için bolca Ahlak Felsefesi dersi alıyor. Dizide farklı filozoflardan bahsedilip Ahlak Felsefesine getirilen farklı bakış açıları bolca dile getiriliyor. Aynı zamanda ölüm kaygısının da ele alındığı diziyi izledikçe sizi şaşırtacağından eminiz

Dizinin yaratıcı Micheal Schur, inanışlar ve çeşitli inanç gruplarını araştırdıktan sonra diziye dini ögeler de eklemek istemiş fakat bu fikrinden vazgeçmiş aksine tüm inanışları ve din dışı ögeleri içeren bir konsept ile devam etmeye karar vermiş. "Araştırma yapmayı bıraktım çünkü fark ettim ki bu etik davranışlarının türleriyle ilgili, dini kurtuluş ile değil. Bu şov herhangi bir taraf tutmuyor, dizideki insanlar her ülke ve dinden insanlardan oluşuyor." diyen Schur gerçekten de dizide farklı kültürleri içeren, farklı geçmişlere sahip olan insanların birlikte yaşama savaşını anlatıyor.

The Good Place, bir bilim-kurgu ürünü olmamasına rağmen dizideki çoğu olayın odak noktasında bulunan bir yapay zeka var: Janet. Kendisi bir yapay zekanın özel görünümlü hali. Janet, bir dolu soyut değerlerin arasında, somut puanlarla çalışan bilgisayarlardan verileri alıp insanları "İyi Yer'e veya Kötü Yer'e" göre yerleştiriyor. Sonra da gerçekten somut planlarla çalışan mimarların çizimlerini alıp dünyayı inşaa ediyor. Dizi, ciddi teknolojik açıklamaları yer almadan, çok "normalmiş hissiyatı ile" güzel bir mizah ile anlatıyor yapay zekayı.

Dizinin oyuncu kadrosundan bahsetmezsek de olmaz. Başrollerinde Kristen Bell, Jameela Jamil, Manny Jacinto, William Jackson Harper, Ted Danson ve D'Arcy Carden yer alıyor.

Bolca göndermenin olduğu dizide "Seinfeld" ve "Six Feet Under" dizisinden replikler yakalayabilir ya da bir anda Tahani karakterinin Hollywood hakkında dedikodularını duyabilirsiniz.

Dememiz odur ki bu diziyi muhakkak izleyin, izlettirin! Bol bol güleceğiniz, yeri geldiğinde de sizi varoluşsal düşüncelere bırakacak olan The Good Place sizi pişman etmeyecek. Kendinizden muhakkak bir parça bulacağınızdan eminiz.

Birbirinden farklı dizi ve film haberlerini kaçırmamak ve diğer yazılarımızdan haberdar olmak için radyobilkent.com’u takip etmeyi unutmayın!