cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

TV Dizisi Tadında Bir Video Oyunu: Life Is Strange

Video oyunu severlerin bayılacağı bir seriyle karşınızdayız: “Life is Strange”. Hem video oyunu hem de dizi olarak tasarlanan bu fikir oldukça ilginizi çekecek. “Before the Storm” ve “Life is Strange” olmak üzere iki kısımdan oluşan bu video oyunu, iki sezonluk bir tv dizisi şeklinde yayınlandı. 2015 ve 2017 yılları arasında Dontnod Entertainment ve Deck Nine’ın geliştirdiği bu seri, başarılı grafikleri ve ilgi çekici konusuyla gerçekten iyi bir iş çıkarıyor.


İlk oyun olan Life is Strange’de hikaye, başrol karakterimiz Maxine Caufield’in zamanı geriye alabilme gücünü keşfetmesiyle başlıyor. Bu güç her ne kadar kulağa havalı gelse de Max, gücünü yanlış kullandığında sonuçlarının ağır bir bedeli oluyor. Zamanı kontrol ederek yapılan her seçimin geçmiş, şimdi ve gelecek üzerinde büyük bir etkisi var. 

Bu seride Chloe ile ilişkisi ve kayıp kız Rachel’ın gizemi etrafında şekillenen olayları, en iyi şekilde kontrol edebilmek için gücünü kullanan Max’in yaşadığı zorluklar anlatılıyor.  

Before the Storm serisinde ise ilk oyun olan Life is Strange’in hikayesinin perde arkasında kalan olaylar gün yüzüne çıkıyor. Arcadia Bay’de yaşayan Chloe ve Rachel’ın yaşadıkları maceralara eşlik ederek ilk oyunun birkaç yıl öncesine ışınlanıyoruz. Chloe’nin babasının ölümünden sonra yaşadığı birtakım çıkmazlar ve kayıp kız Rachel’ın karanlıkta kalmış hikâyesini öğreniyoruz. Ayrıca bu seride Chloe ve Rachel arasındaki ilişkiye de tanıklık ediyoruz.


Hikayenin anlatım şekli ve karakterlerin gerçekçiliği sayesinde karakterlerde kendinizden bir parça bulmanız da çok olası. Oyun öyle bir şekilde kurgulanmış ki karakterleri izlerken birden fazla perspektiften olayları değerlendirebilme şansı yakalıyorsunuz. Hatta bir süre sonra kendinizi ana karakterin bedeninde buluyorsunuz ve bu inanılmaz deneyim sunuyor. YouTube’da no commentary olarak tüm serilerini izleyebileceğiniz Life is Strange, etkileyici bir görsel anlatıma sahip. Renkli ve detaylı grafikleri, başarılı seslendirmeleri ve etkileyici karakter tasarımları hikayeyi daha da akıcı kılıyor. 


İzlerken veya oynarken hem eğlenip hem de duygusallaşacağınız bu video oyununda, yapılan seçimlerin de bir hayli önemi var. Öyle ki seçim tabanlı bu video oyununun iki ayrı sonu bulunmakta. Eğer oynamayı düşünüyorsanız seçimlerinizde dikkatli olmanızda fayda var. İzleyecekseniz de her iki sonunun bulunduğu versiyonlarını YouTube’dan izleyebilirsiniz. 

Ders niteliğinde olayları içine alan Life is Strange, bazı durumlar karşısında nasıl seçimler yapmanız gerektiği konusunda sizleri düşündürecek. Kendinizi olaylarla veya karakterlerle ilişkilendirirken adeta oyunu yaşayacaksınız. Kendi dünyasında bize bir yer açan bu serinin sunduğu deneyime bayıldık. Life is Strange bir oyuncudan ve bir izleyiciden çok daha fazlasını bizlere sunuyor.

Bu tarz deneyimleri yaşayabileceğiniz serileri ve daha fazlasını kaçırmamak için Radyo Bilkent Instagram ve Twitter adreslerini takip etmeyi unutmayın.