Dizinin bilinen hikayesine göre Şahsu (Serenay Sarıkaya) annesinin ölümünden sonra Adana’ya gidiyor ve burada Mar adı verilen sıra dışı bir toplulukla tanışıyor. Her şeyden habersiz olan Şahsu, Mar topluluğunun yol göstericisi Maran ile aralarındaki çekim | Blog"> İnsan Başlı Yılan Gövdeli Yaratık: Şahmaran | Radyo Bilkent


Dizinin bilinen hikayesine göre Şahsu (Serenay Sarıkaya) annesinin ölümünden sonra Adana’ya gidiyor ve burada Mar adı verilen sıra dışı bir toplulukla tanışıyor. Her şeyden habersiz olan Şahsu, Mar topluluğunun yol göstericisi Maran ile aralarındaki çekim | Blog" />

cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

İnsan Başlı Yılan Gövdeli Yaratık: Şahmaran

Başrollerini Serenay Sarıkaya, Burak Deniz ve Mert Ramazan Demir’in paylaştığı, çekimleri Adana ve Tarsus"ta yapılan Şahmaran dizisi 20 Ocak’ta Netflix’de yayınlanacak.


Dizinin bilinen hikayesine göre Şahsu (Serenay Sarıkaya) annesinin ölümünden sonra Adana’ya gidiyor ve burada Mar adı verilen sıra dışı bir toplulukla tanışıyor. Her şeyden habersiz olan Şahsu, Mar topluluğunun yol göstericisi Maran ile aralarındaki çekime karşı koyamıyor ve ona âşık oluyor. "İki ırkın kaderi bu aşka bağlıdır. İnsanların ve yılanların..."

Dizinin fragmanı günler öncesinden ilgiyi çekmeye başlamışken, izleyicinin diziyi nasıl değerlendireceği ve devamının olup olmayacağı da merak konusu.

https://www.youtube.com/watch?v=RQ3vQuD7wLg

 

Şahmaran’ın gerçek hikayesini bilmeyenler için kısaca anlatalım.

Şahmaran Efsanesi


Bir Anadolu efsanesi olan Şahmaran, baş kısmı insan, vücudu yılan olan bir yaratıktır. Efsaneye göre Şahmaran Tarsus"ta bir yeraltı ülkesinde ona hizmet eden yılanlarıyla birlikte yaşamaktadır. Hatta burada oldukça görkemli bir bahçesi bulunur. Geniş bahçesinde, insanoğlunu cezbedecek her türlü zillet ve illet eşyası mevcuttur. Bir gün bal çıkarmak için kuyuya inip balı çıkardıktan sonra arkadaşları tarafından orada bahçeye girer. Bu bahçede bulunan çiçeğinden meyvesine hiçbir şeyin dünya üzerinde eşi benzeri yoktur. Camsab, bahçenin ortasında oldukça büyük bir havuz ve etrafında çeşit çeşit yılanlar görür. Havuzun tam ortasında ise süt beyaz bedene sahip Şahmeran’ı. Şahmaran Camsab"ı sever ve onunla yaşamasına izin verir. Yıllarca beraber yaşadıktan sonra Camsab onun yerini saklama koşuluyla ailesinin yanına döner. Aradan zaman geçer, delikanlı bu sırrı uzun zaman saklar. Bir gün Tarsus kralı hastalanır ve bu amansız hastalığın tedavisi Şahmaran eti yemesiyle geçecektir. Bir şekilde Camasb’ın, Şahmaran’ın yerini bildiği ortaya çıkar. Şahmaran, mağarasında yakalanıp Tarsus’a getirilir. Bugün Şahmaran Hamamı denilen hamamın içinde öldürülür. Onun etini yiyen kral iyileşir. Efsaneye göre yılanlar Şahmeran’ın öldüğünü bilmezler ve öğrendiklerinde Tarsus’u işgal edeceklerdir.