cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

FIFA WORLD CUP 2022

Dünya Kupası açılışı bugün Katar’da gerçekleşti. Kata, organizasyon için yüklü miktarda para harcadı ve açılış gösterisi şarkısı ile, yapılan kılıç gösterisi ve Morgan Freeman’ın katılımı ile sosyal medyada gündem oldu. 

Açılışta Katar tanıtımından sonra geçtiğimiz seneler için yapılan ve hala popülerliğini koruyan Dünya Kupası şarkıları ile unutulmaz anlar yaşandı. 

Sonrasında ise Güney Koreli şarkıcı Jung Kook sahneye çıktı ve Dreamers şarkısını seslendirdi. Organizatörlere göre aynı zamanda "tüm insanlığın birliği, hümanizm, saygı ve katılım yoluyla farklılıklar arasında köprü kurma" çağrısını temsil eden Katarlı şarkıcı Fahad Al Kubaisi güzel mesajlar vererek sahnede Jung Kook’a eşlik etti.

Sosyal medyada yeni şarkılarla eskiler kıyaslandı, yeni şarkılar eğlendirse de geçen senenin şarkılarını arattı. 

Morgan Freeman ise Katarlı YouTuber Ghanim al Muftah ile açılış seromonisine katıldı. Jung Kook gibi o da insanları birlik olmaya çağırdı. Kendisinin açılışta yer alması da yine Twitter gündeminde bazı eleştirilerle karşılandı.

Gösterilerden sonra Katar ile Ekvador arasında açılış maçı yapıldı ve Dünya Kupası’nın ilk golü Enner Valencia’dan geldi. Valencia’nın golleri ile Ekvador ev sahibini 2-0 mağlup etti.