cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Gurmesinden Dizi Önerisi: Penny Dreadful

Gotik bir senfoni… Değeri bilinmemiş bir başyapıt… Bu yazımızda eşi benzeri görülmemiş atmosferiyle başımızı döndüren, korku ve fantastik edebiyatının önemli öğelerini ustalıkla harmanlayarak bizleri büyüsü altına alan bir şaheserden yani, Penny Dreadful’dan bahsedeceğiz.  Fakat baştan uyaralım diziyi izledikten sonra zaman zaman “Neden insanlar yatıp kalkıp bu diziyi konuşmuyor?” şeklinde sorgulamalar yaşayabilirsiniz. Sakın telaşlanmayın, bunu biz de yaşadık.

Öncelikle dizinin başrolünde Eva Green’in yer alması Penny Dreadful’u acilen izleme listenizde en başa taşımanız gerektiğinin en büyük kanıtı. Bununla birlikte, dizinin Victoria döneminde konumlanan korku, gerilim ve drama janrası özelinde şekillendirilirmiş eşsiz senaryosu diziyi kelimenin tam anlamıyla arşa çıkarmaya yetiyor.  Penny Dreadful izleyicisini gotik bir atmosferde gizem ve ürperti dolu bir maceraya sürüklerken; Dorian Gray, Dr. Frankenstein ve Dracula gibi aşina olduğumuz karakterleri bünyesinde barındırarak, edebiyatseverlerin gönlünü çelmeyi de ihmal etmiyor.

Hikâyemiz; cadıların, kurt adamların, vampirlerin, iblislerin ve daha adını bile bilmediğimiz pek çok değişik yaratığın sokaklarda cirit attığı 19. Yüzyıl Londra’sında geçiyor. Gizemli bir kadın olan başkarakterimiz Vanessa Ives, kimseye açıklayamadığı derin sırlara sahip silah ustası Ethan Chandler ve bilim insanı Dr. Frankenstein’ın da için de bulunduğu bir ekip, doğaüstü güçlerle mücadele etmek ve Sir Malcom’un iblisler tarafından ele geçirilen kızını bulmak için bir araya geliyor ve olaylar gelişiyor.

 

 

Bölümleri ortalama 1 saat süren Penny Dreadful dizisi, toplamda 3 sezondan oluşuyor. Korku, dram, gerilim ve psikoloji türlerinden beslenen dizi; bölümler ilerledikçe yan karakterlerin de hikâyeye dahil olmasıyla dallanıp budaklanarak, izleyicisini doyumsuz bir seyir keyfiyle baş başa bırakıyor. Özetle sahne dekorları, kostümleri, çekimleri ve müzik seçimleriyle etkileyici bir şölen sunan Penny Dreadful dizisini; tüm dizi severlere içtenlikle öneriyoruz. Şimdiden keyifli seyirler. 

Son olarak, diğer yazılarımızdan haberdar olmak için Radyo Bilkent’in sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın! Bir sonraki Gurmesinden Dizi Önerisi yazımızda görüşmek üzere, sevgiyle kalın!