cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Gurmesinden Dizi Önerisi: Veronica Mars

Kemerleri bağlayın! Nostalji rüzgârına kapılıp 2000’lere ışınlanıyoruz… Bu yazımızda tuşlu telefonlar, düşük bel modası ve Paris Hilton gibi 2000’lerle özdeşlemiş ikonik simgeler eşliğinde; gizem, dedektiflik ve biraz da lise entrikasının ustalıkla harmanlandığı türünün başarılı örneği Veronica Mars dizisini odağımıza alıyoruz.

The Good Place dizisinden aşina olduğumuz başarılı oyuncu Kristen Bell’in Veronica Mars karakterine hayat verdiği dizi; izleyicisine macera ve dozunda romantizm dolu, zekice düşünülmüş gizemli bir hikâye sunuyor. İlk üç sezonu 2004 – 2007 yılları arasında, dördüncü sezonu 2019 yılında yayınlanan dizinin; 2014 yılında vizyona giren aynı isimde ve tamamı hayranları tarafından finanse edilmiş filmi de bulunuyor. Kabul ediyoruz biraz kafa karıştırıcı fakat çözümü var. Şayet diziyi izlemeye karar verirseniz yapmanız gereken tam olarak şu:  İlk üç sezonu izledikten sonra filmle devam etmek, son olarak da dördüncü sezonla bu yolculuğu taçlandırmak.

 

 

Dizinin konusuna gelecek olursak: Veronica’nın babası ve aynı zamanda hikâyenin geçtiği kasabanın polis şefi olan Keith Mars; kızının en yakın arkadaşı Lilly Kane’in öldürülmesinin ardından davanın şüphelisi olarak Kane ailesini odağına alır. Fakat acılı aileyi zan altında bırakarak davayı saptırdığı gerekçesiyle görevine son verilir. Lise öğrencisi olan başkarakterimiz Veronica işte tam olarak bu noktada devreye girer. Veronica Mars, Neptune kasabasının popüler genç kızlarından biriyken babasının yarım bıraktığı davayı açığa kavuşturmak ve en yakın arkadaşın katilini parmaklıklar ardına göndermek için dedektifliğe soyunur. Bu yolculukta onu ihanet, yeni dostluklar, tutkulu bir aşk, dudak uçuklatan sırlar ve ardını asla göremediği gizemlerle dolu bir sis perdesi beklemektedir. Fakat bizce dizi tarihinin hem en güçlü hem de en kendi burnunun dikine giden karakteri olarak Veronica Mars, tüm bu gizemleri bir bir açığa kavuşturacaktır.

Veronica Mars dizisi hem alışılmışın aksine başkarakterinin kadın bir dedektif olmasıyla hem de ustaca kurgulanmış senaryosu ve müzik seçimleriyle, benzer gençlik dizileri arasından olanca ihtişamıyla sıyrılıyor.  Ayrıca şunu da söylemeden geçmeyelim: Veronica Mars içeriğinde bize göre dünyanın en tatlı “enemies to lovers” yani Türkçe karşılığıyla nefretten doğan aşk konseptini barındırıyor. İzlediğinizde eminiz ki siz de bize hak vereceksiniz.

Özetle; Veronica Mars tarafımızdan izlendi, tasdiklendi ve onaylandı. Biz çok sevdik sizlere de öneriyoruz. Bonus olarak sizleri dizinin efsanevi jenerik müziğiyle baş başa bırakıyor ve diğer yazılarımızdan haberdar olmak için Radyo Bilkent’i sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmamanızı hatırlatıyoruz.

Bir sonraki Gurmesinden Dizi Önerisi yazımızda görüşmek üzere, hoşça kalın.