cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Efsanenin Beklenen Dizisi : Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri

J.R.R. Tolkien’in romanlarından uyarlanan efsanevi “Yüzüklerin Efendisi” film serisi bugün hâlâ ününü korumaya devam ediyor. Yüzüklerin Efendisi sevgisi ile yanıp tutuşan ve filmleri izlemekten her saniyesini ezberleyen hayranlar için bir müjdemiz var! 2 Eylül 2022’de Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisi yayınlandı.

Amazon Prime platformunda yayınlanan dizi Yüzük Kardeşliği filminden önce yaşananları anlatıyor. Dizide olay örgüsünde oldukça önemli bir yer tutan yüzüklerin yaratılışına dair detaylara dikkat edileceği belirtilmişti.  Dizinin senaryosu ise Star Trek Sonsuzluk’un da senarist kadrosunda yer alan John D. Payne ve Patrick McKay tarafından yazıldı.

 

Dizinin ilk sezonu toplamda sekiz bölümden, dizi ise toplamda beş sezondan oluşacak. İkinci Çağ döneminde geçecek olan dizi, yüzüklerin dövülmesi ve Sauron’un yükselişi gibi önemli olayları ele alacak.

Yalnızca ilk sezonu için yaklaşık 465 milyon dolarlık büyük bir bütçe ayrılan dizinin çekimlerinin Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’ta gerçekleştiği biliniyor. Dizinin yaklaşık bir milyar dolar harcanarak bugüne kadarki en yüksek bütçeli yapım olma unvanını elde etmesi bekleniyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda ise alışık olduğumuz yüzlerin yanı sıra yeni isimler de bulunuyor. Dizide performansını izlemeyi dört gözle beklediğimiz isimler arasında Benjamin Walker, Peter Mullan, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Robert Aramayo ve Augustus Prew gibi isimler yer alıyor.

Heyecanla beklenen dizi ve filmlerden ilk benim haberim olsun diyorsan Radyo Bilkent’i Instagram ve Twitter hesaplarından takip etmeyi unutma! Şimdi seni fragmanla baş başa bırakıyoruz.