cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Yıllardır Beklenen O Uyarlama: The Sandman

Netflix’in trendlerinden inmeyen en yeni dizi The Sandman, 5 Ağustos tarihinde yayımlandı. 10 bölüm yayımlanarak fantezi ve dram kategorileri altında izleyicilerle buluşan dizi, Neil Gaiman tarafından kaleme alınan DC Comics çizgi romanlarına dayanıyor.

The Sandman, düşler kralı Morpheus’un uzun süre tutsak kalmasının doğurduğu kaosu düzeltme ve gücünü tekrardan kazanma amacıyla atıldığı serüveni işliyor. Morpheus’un serüveni farklı dünyalar ve zamanlar arasında yaptığı yolculukları kapsıyor.

İzleyenlerin de kendini Morpheus’un serüveninin bir parçası gibi hissetmesini sağlayan dizinin oldukça yüksek bütçeli bir yapım olduğu biliniyor. Bu yapımın hayata geçirilmesinde ise Neil Gaiman’a Allan Heinberg ve David S. Goyer de katkı sağlıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda ise Morpheus’a hayat veren Tom Sturridge’in yanı sıra Vivenne Acheampong, Boyd Holbrook, Patton Oswalt, Charles Dance, Gwendoline Christie gibi isimler de yer alıyor.

1989 senesinde başlayan Sandman çizgi romanlarının filme uyarlanma çabaları ilk olarak 1991 yılında baş gösterse de bir sonuca bağlanamamıştı. 2013 senesinde Goyer, Warner Bros’a bu fikri tekrar sundu. Hem başrolü oynaması hem de yönetmenliği üstlenerek yapımcılardan biri olması beklenen Joseph Gordon-Levitt projeden çekilince, Sandman filmi yine gerçekleştirilemeyen bir hayal olmaktan ileriye geçememişti.

Filmin geliştirilme süreci uzun sürünce Warner Bros, yapımın televizyon için daha uygun olduğunu düşünmeye başladı. Netflix ile 2019 yılında anlaşma imzalanarak dizinin çekimlerine takip eden yılda başlandı. 2021 yılının ağustos ayında çekimleri biten dizi bu sene 5 Ağustos’ta izleyicilerle buluştu.

Netflix’in 165 milyon dolar bütçe ayırdığı The Sandman dizisi beklenen ilgiyi görerek trend listelerinde yerini aldı. Sandman çizgi romanlarının yaratıcısı Neil Gaiman’ın dahi içine sinen bu uyarlamayı izlemenizi tavsiye ederiz.

En güzel yapımlardan haberdar olmak ve ne izlesem sorusundan kurtulmak istiyorsan Radyo Bilkent’in Instagram ve Twitter hesaplarını takip etmeyi unutma!