cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Roland Garros 2022

5 Haziran günü oynanan finalin ardından 2022 Fransa Açık, erkeklerde Rafael Nadal ve kadınlarda Iga Swiatek’in şampiyonluklarıyla sonlandı. İşte karşınızda 2022 takviminin ikinci Grand Slam’inin özeti.

Erkekler

Turnuva başlamadan önce erkeklerde Roland Garros şampiyonluğu için 3 önemli aday bulunuyordu. Adaylar; sakatlığına rağmen en büyük favori olarak gelen toprak kortun efendisi Rafa Nadal, son yılların en dominant ismi Novak Djokovic ve 2022 takviminde kazandığı 4 turnuva ile büyük bir çıkış yakalayan genç yetenek Carlos Alcaraz idi. Kura çekiminin ardından favori gösterilen bu üç isim turnuva ağacında aynı tarafa düştü ve sonuç olarak finale giden iki farklı yol arasında büyük bir kalite farkı oluşmuş oldu. Eşleşmelerin bir tarafında üç favorinin yanı sıra Alexander Zverev de yer alırken diğer taraftaki en iyi isimler Tsitsipas, Casper Ruud ve Medvedev’di. Bu eşleşme farkı 2022 Roland Garros’u çok farklı seviyelerde oynanan 2 farklı turnuva olarak seyretmemize neden oldu.

Turnuvanın çok daha ağır basan tarafında beklenildiği gibi dört favori isim çeyrek finallere kadar neredeyse hiç zorlanmadan geldiler. Çeyrek finallerde Zverev-Alcaraz ve Nadal-Djokovic eşleşmelerini izledik. Federer’in kortlardan uzak kalmasının ardından tenis dünyasının tartışmasız en büyük rekabeti haline gelen Nadal ve Djokovic eşleşmesinde bir kez daha tenisin ulaşabileceği en yüksek seviyeye şahitlik ettik. Philippe-Chatrier kortundaki tenisseverlerin büyük desteği ve ikinci setin ortalarına kadar rakibini sindirmesi sayesinde Rafael Nadal, 4 saat 12 dakikanın ardından adını yarı finale yazdıran isim oldu. Diğer merakla beklenen çeyrek final eşleşmesinde ise Zverev, Carlos Alcaraz’ı 6-4, 6-4, 4-6 ve 7-6’lık setlerle geçerek yarı finalde Nadal ile eşleşirken rakibinden 2022 Madrid Açık finalinin intikamını almayı başardı.

 

 

Yarı finalde sakatlanana kadar Nadal ile başa baş bir mücadele ortaya koyan Zverev, 2. setin sonlarında yaşadığı ayak bileği sakatlığı sebebiyle maçtan çekilmek zorunda kaldı.  Maalesef Zverev bu sakatlıkla beraber 2022 sezonunu kapattı. Turnuvanın diğer tarafından ise finale yükselen isim, Tsisipas’ın bir türlü ritmini yakalayamayıp henüz 4. turda elenmesinin de yardımıyla Casper Ruud oldu. Nadal-Ruud finalinde Rafael Nadal beklenildiği üzere 6-3, 6-3 ve 6-0’lık setlerle çok rahat kazandı ve dile bile kolay olmayan 14. Roland Garros zaferine kavuştu. Toplamda çıktığı 115 maçın sadece 3’ünde yenilen ‘Toprağın Kralı’, kariyerindeki 22. Slam ile beraber Federer ve Djokovic ile arasındaki büyük turnuva galibiyeti farkını ikiye çıkararak tarihin en iyisi olma yarışında büyük bir adım attı.

 

Kadınlar

Williams kardeşlerin uzun zamandır kortlarda görünmemesi ve Ashleigh Barty’nin Avustralya Açık zaferinin ardından erken emeklilik kararı alması ile kadınlarda neredeyse son yılların rekabet seviyesi en düşük Grand Slam’ini izledik. Turnuvaya 28 maçlık bir galibiyet serisi ile gelen Iga Swiatek, turnuva boyunca yalnızca bir set kaybetti ve neredeyse hiç zorlanmadan kariyerindeki ikinci Roland Garros şampiyonluğuna uzandı. WTA’nın (Kadınlar Tenis Birliği) yeni süper starları olarak görülen Naomi Osaka’nın henüz birinci turda, Emma Raducanu’nun ise ikinci turda elenerek zirveden oldukça uzakta görünmeleri de kadınlar tenisinin geleceği için büyük soru işaretleri yarattı.

 

 

 

Çeşitli spor içeriği ve daha fazlası için Radyo Bilkent web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın!