cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Kuşakların Acımasız Çatışması: Kuş Uçuşu

Netflix’in oldukça merak edilen bir diğer yerli yapımı olan Kuş Uçuşu, 3 Haziran tarihinde izleyici ile buluştu. Başrollerini Miray Daner, Birce Akalay, İbrahim Çelikkol, Burak Yamantürk, Defne Kayalar ve İrem Sak’ın paylaştığı yapımın senaryosunu Meriç Acemi, yönetmenliğini ise Deniz Yorulmazer üstleniyor. Medya sektöründeki acımasız mücadeleyi gözler önüne seren; kuşak çatışmasını, dijitalleşmeyi ve iş dünyasındaki kast sisteminin eleştiren bu 8 bölümlük diziyi sizler için inceledik…

Dizi Birce Akalay’ın canlandırdığı Lale Kıran karakteri ve dolayısıyla X kuşağının tanıtımı ile başlıyor. Lale karakteri oldukça popüler ve hayranlık uyandıran bir haberci olarak karşımıza çıkıyor. Lale’ye yakıştırılan “aslan” benzetmesi ile kendisinin hükümdarı olduğu ve fırsat eşitsizliğinin gözetildiği bir sisteme vurgu yapılıyor. Bu sisteme yeni giren insanlar ne kadar gayret sarf ederse etsin yükselemiyor. Oyunun kuralını sadece X kuşağı belirliyor. Miray Daner’in hayat verdiği Aslı karakteri ise ezber bozan ve çıkarlarına ulaşmak için elinden geleni ardına koymayan bir karakter olarak resmediliyor. Aslı, Z kuşağını temsil ederek kariyer basamaklarında yükselebilmek için etik değerlerin hepsini görmezden geliyor. Ezilen taraf olduğuna inandığı ve fark edilmediği için sürekli olarak saygı duyulan ve değer verilen bir insan olmak istiyor. İdolize ettiği yegâne insan da küçüklüğünden beri hayranı olduğu Lale karakteri oluyor. Lale’nin hayatına sızan Aslı, çeşitli manipülasyonlar ile en üsttekinin koltuğuna oturabilmeye çalışıyor. Hak ederek ve liyakat ile yükselmek yerine “kuş uçuşu” bir şekilde başarıya ulaşmayı istiyor. Bu güçler savaşında Lale karakteri av, Aslı karakeri ise avcı oluyor. Oldukça süpriz bir final ile de seyirciyle aslında kimin av kimin avcı olduğu ve kişinin nasıl ava giderken avlandığını paylaşılmış olunuyor.

Oldukça sürprizli bir yapım olduğunu söyleyebileceğimiz Kuş Uçuşu’nu herkese tavsiye ediyoruz! Ayrıca diğer güncel dizi, film ve daha birçok haberi takip etmek istiyorsanız Radyo Bilkent’in Twitter ve Instagram hesaplarına göz atmayı unutmayın!