cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Gurmesinden Dizi Önerisi: Barry

Yarım ölçek absürtlük, bir tutam romantizm, geceden beklettiğimiz hayatın acı gerçekleri ve alabildiğince kara komedi. Kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ardından soğumaya bırakın… Ve taaa daa! İşte karşınızda, Barry!

Barry’e daha önce hiç denk gelmemiş, hatta belki adını bile duymamış olabilirsiniz. Öncelikle şunu söyleyelim, bu durum gayet normal. Çünkü bu dizi “underrated” yani hakettiği değer verilmeyen, daha fazlasını hak eden tabirinin cuk diye oturduğu, sahiden de biraz kıyıda köşede kalmış bir yapım. Fakat tariften de anlaşıldığı üzere; vakit kaybetmeden izlenilmesi gereken, tadı damağınızda kalacak, enfes bir iş.

Geçtiğimiz yıllarda HBO’da yayın hayatına başlayan Barry dizisinin başrolünde, aynı zamanda dizinin yaratıcılığını da üstlenen Bill Hader yer alıyor. Yaklaşık 30-35 dakikalık bölümlerden oluşan dizi şimdiden koskoca iki sezonu devirdi ve 24 Nisan yani bugün üçüncü sezonuyla tekrar ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

 

 

Başkahramanımız Barry; yaptığı işten pek de memnun olmayan, hayatının anlamını kaybetmiş, haliyle bunalımın derin dehlizlerinde debelenen kiralık bir katildir. Günlerden bir gün, Los Angeles’taki bir oyunculuk atölyesinde iş üstündeyken, kendini tesadüfen tiyatro sahnesinin tam ortasında bulur. Uzunca bir süredir hayattaki amacını sorgulayan Barry, sahnedeyken tüm taşlar yerine oturur ve başkarakterimiz bunca yıl aradığı şeyin “sahnede olmak” olduğuna dair küçük çaplı bir aydınlanma yaşar. Buna ek olarak, atölyeden tanıştığı Sally adlı bir kıza âşık olmasıyla, kirli geçmişini geride bırakıp oyunculuğa soyunmaya karar verir.  Fakat ne yazıktır ki, geçmiş;  Barry’nin yakasını bu kadar kolay bırakmaya pek de niyetli değildir…

Dizi boyunca kirli geçmişinin izlerini silmek isterken daha da eline yüzüne bulaştıran bir karakterin kendini gerçekleştirme yolculuğuna; bir yandan gülerek, bir yandan da ağlayarak eşlik ediyoruz. Kötülüğe dibine kadar batmış olmasına rağmen içindeki iyiliğe inandığımız için Barry’e üzülüyor ve mutlu olmasını içtenlikle diliyoruz. Her ne kadar zaman zaman, daha fazla saçmalamaması için Barry’i omuzlarından tutup olanca gücümüzle sarsmak istesek de…

Bu arada bizden duymuş olmayın ama dizinin 4. sezonun senaryosunun da şimdiden hazır olduğu söylentiler arasında. Yani belki de 4. sezonun da eli kulağındadır, çekimlere başlanırsa bir seneye kalmaz o da gelir. Yeni bölümleri sıcağı sıcağına izlemenin tadı bir başkadır, bilirisiniz. O nedenle bize soracak olursanız; şimdi bir koşu gidip ilk iki sezonu izleyin ve bu takdire şayan diziden daha fazla mahrum kalmayın deriz.

Son olarak, diğer yazılarımızdan haberdar olmak için Radyo Bilkent’in sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın!

Bir sonraki Gurmesinden Dizi Önerisi yazımızda görüşmek üzere, sevgiyle kalın!