cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Gurmesinden Dizi Önerisi: Ted Lasso

Bu yazımızda; futbola oldukça mesafeli olanların bile severek izleyeceğine garanti verdiğimiz, son yılların oldukça başarılı fakat biraz gölgede kalmış yapımı, Ted Lasso’dan bahsedeceğiz. Futbola karşı ön yargılarınız varsa, bu dizi önyargılarınızı nazikçe fakat oldukça derinden sarsmaya geliyor.   

14 Ağustos 2020 tarihinde, Apple Tv+’da yayın hayatına başlayan Ted Lasso dizisinde; Jason Sudeikis, Hannah Waddingham ve Brendan Hunt başrolleri paylaşıyor. Ted Lasso karakterine hayat veren başarılı oyuncu Jason Sudeikis, aynı zamanda dizinin yazar kadrosunda da yer alıyor.

Dizinin konusu kısaca şöyle: Amerikan futbolu koçu olan başkarakterimiz Ted Lasso; İngiliz futboluyla ilgili hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen, ironik bir şekilde, İngiltere Premier Lig’indeki bir takımın başına antrenör olarak getirilir. Tarihinin en berbat sezonunu geçiren oyuncular ve takımın hayranları, haliyle Ted Lasso’ya pek de sıcak bir kucak açmasa da, başkarakterimizin bitmez tükenmez pozitifliği ve şahsına münhasır tavrı zamanla olayların seyrini değiştirecektir.

İlk bakışta,  futbol her ne kadar olayların merkezindeymiş gibi gözükse de, aslında dizi; daha çok karakterlerin ilişkileri ve yolculukları çerçevesinde şekilleniyor. Hikâyelerin işleniş biçimi ve dizideki karakterlerin derinliği; bize çok farklı hayatlar yaşasak da özümüzde benzer olduğumuzu hatırlatıyor ve diziyi sıradan çerezlik bir sitcomdan daha fazlası yapıyor.

Şunu da söylemeden geçmeyelim, Ted Lasso karakteri; hassaslığı, espritüelliği ve sevimliliğiyle bizce dizi tarihinin en benzersiz ve unutulmaz karakterlerinden biri. Fakat şimdiden uyaralım: Bu karakteri ekranda her gördüğünüzde istemsizce sırıtmaktan yüz kaslarınız ağrıyabilir. Bu durumu göze alan tüm diziseverlere; Ted Lasso dizisini içtenlikle tavsiye ediyoruz, aksi takdirde mesuliyet kabul etmiyoruz.

 

Son olarak, diğer yazılarımızdan haberdar olmak için Radyo Bilkent’in sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın!

Bir sonraki Gurmesinden Dizi Önerisi yazımızda görüşmek üzere, hoşça kalın.