cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Netflix’in En Fazla İzlenen Dizisi: Hellbound

Büyük ilgi uyandıran 2021 yapımı Kore dizisi Squid Game’den sonra 2021 yapımı Hellbound 19 Kasım’da Netflix’de yayınlandı. Tek gecede izlenme rakamıyla Squid Game’i geride bırakan dizi, ulaştığı başarıyla yönetmenini bile hayrete düşürdü. Korku ve dram türündeki dizinin yönetmenliğini Yeon Sang Ho üstlendi. Yetenekli yönetmenin 2016 yapımı Busan Treni adlı filmi ve 2020 yapımı Peninsula adlı filmi korku türünde dünya çapında çok ses getirdi. Alanında usta yönetmen, distopya severleri hayal kırıklığına uğratmamış olacak ki, yeni Netflix dizisi Hellbound birçok ülkede ilk ona girmeyi başardı.

Aynı adlı Webtoon’dan uyarlanan dizi, 6 bölümden ulaşıyor. Bölümler ortalama 45-55 dakika arası sürüyor. Din, tanrı, inanç ve günah gibi spiritüel ve insanî kavramları bir arada sorgulatan dizide; günahkâr insanlar meleklerden gelen uyarı sayesinde insanlar cehenneme gitmek için ne kadar zamanları kaldığını öğreniyorlar ve zamanı geldiğinde cehennemden gelen yaratıklar tarafından cehenneme gönderiliyorlar. Dînî bir örgütün yönlendirmesiyle günah işlemekten çekinen bir toplumun insanî değerlerinin yargılandığı dizide her sahne sizi empati kurmaya itiyor. İlk 3 bölümünde bu dînî örgütün başkanı Jeong Jin Soo ve cehennemden gelen canavarları araştıran polis memuru Jin Kyeong Hoon’a odaklanırken; son 3 bölümü beş yıl atlayarak avukat ve bu dînî örgüte karşı olan Min Hye Jin önderliğindeki dînî örgüt karşıtı yapılanma üzerinde duruyor.

İzleyenler tarafından oldukça sevilen dizinin ikinci bir sezonu olup olmayacağı henüz kesin olmasa da eleştirmenler dizinin son bölümünde ikinci sezonuna dair sinyal verildiğini iddia ediyor. İkinci sezondan emin olmasak da emin olduğumuz bir şey var, o da eğer olursa oldukça dikkat çekeceği! Daha fazla dizi ve güncel haber için sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın!